Podczas The Corporate Engagement Awards Primark zdobywa trzy nagrody, również tą upragnioną – główną

Stworzony przez Primark projekt Sustainable Cotton Programme został uznany przez The Corporate Engagement Awards (CEA) za zdobywcę głównej nagrody. Primark otrzymał również od CEA pierwsze miejsce w kategoriach „Najlepsze wspólne podejście” oraz „Najlepszy program na rzecz środowiska lub zrównoważonego rozwoju” podczas wręczenie nagród w Londynie 21 czerwca.

Nagroda główna jest przyznawana najlepszemu pod względem całokształtu uczestnikowi i stanowi istotę misji The Corporate Engagement Awards – nagradzania współpracy dla tych, którzy czynią dobro w biznesie i wykraczają poza podstawowe wymagania strategii CSR (społecznej odpowiedzialności biznesu).

Tak wypowiedzieli się sędziowie: „Imponująca współpraca z jasno sformułowanymi korzyściami dla stron i szerszych społeczności kobiet” oraz „Dobre dzielenie się umiejętnościami i kształcenie ze świetnym, długotrwałym efektem”.
Nagrody są wyrazem uznania dla działań podejmowanych przez Primark we współpracy z Self-Employed Women’s Association (SEWA) oraz ekspertami w dziedzinie rolnictwa CottonConnect w celu wprowadzenia bardziej zrównoważonych metod uprawy bawełny dla kobiet prowadzących jej drobną produkcję rolną w indyjskim Gudżaracie.

Grand-Prix-Awards

Aby uzyskać więcej informacji o programie, odwiedź:

Uwagi do redaktorów

Od 2011 roku The Corporate Engagement Awards wyróżnia najbardziej innowacyjne i odnoszące najwięcej sukcesów partnerstwa oraz sponsoringi, a także strategie komunikacyjne związane z tymi wspólnymi projektami.