Kosmetyki marki własnej Primark oficjalnie certyfikowane jako cruelty-free

„Z dumą informujemy, że kosmetyki marki własnej Primark otrzymały upragniony status Leaping Bunny od Cruelty Free International, wiodącego programu certyfikacji produktów, przy których nie wykorzystywano testów na zwierzętach”.

„Od teraz cała gama Primark PS..., w tym produkty do makijażu, pielęgnacji skóry i pielęgnacji włosów, posiada logo Leaping Bunny, co jest widocznym przypomnieniem, że kosmetyki w Primark są oficjalnie cruelty-free”.

„Wyróżnienie Leaping Bunny w Primark oznacza teraz jeszcze większy wybór dla osób poszukujących przystępnych cenowo kosmetyków ogólnodostępnych, które są nie tylko tworzone bez szkody dla zwierząt, ale także podążają za najnowszymi trendami i obejmują również droższe produkty”. Po zweryfikowaniu ponad 2500 produktów i 7000 poszczególnych składników, program certyfikacji jest jednym z największych przedsięwzięć podejmowanych przez Cruelty Free International.

„Program certyfikacji Leaping Bunny, uruchomiony w latach 90. XX wieku, gwarantuje, że żaden produkt, ani składnik takiego produktu nie został przetestowany na zwierzętach, ani przez firmę, ani przez jej dostawców”.

„Zaufanie do wybranych kosmetyków to ważny element dobrego wyglądu i samopoczucia, niezależnie od wieku, stylu czy budżetu klienta”. Dlatego klienci wybierają Primark. To ważne uznanie jest częścią naszego zobowiązania wobec naszych klientów, że produkty produkowane w naszym imieniu są wytwarzane z troską o ludzi, zwierzęta i środowisko”.

Cruelty Free International to wiodąca organizacja działająca na rzecz zlikwidowania eksperymentów na zwierzętach na całym świecie.

Cruelty Free International jest jedną z najdłużej działających organizacji zajmujących się ochroną zwierząt na świecie. Jest powszechnie uważana za organ zajmujący się kwestiami testów na zwierzętach, a rządy, media, korporacje i oficjalne organy zwracają się do niej po poradę lub opinię ekspertów.