• Primark - BGMEA to collaborate with Primark on sustainability ambition
    primark cares

BGMEA będzie współpracować z Primark nad realizacją celów dotyczących zrównoważonego rozwoju

Prezes i wiceprezes Stowarzyszenia Producentów i Eksporterów Odzieży z Bangladeszu (BGMEA) spotkali się z liderami firmy Primark i Associated British Foods (ABF) – spółki-matki marki, aby omówić nową, szeroko zakrojoną strategię zrównoważonego rozwoju Primark.

05 / 11 / 2021
    primark cares

Primark wprowadza na rynek dżinsy ze złotym certyfikatem Cradle to Cradle Certified® – najbardziej zrównoważone dżinsy, jakie kiedykolwiek wyprodukowano

Niski wpływ produkcji na środowisko, ale w wielkim stylu – nowe dżinsy typu mom marki Primark, powstałe ze 100% bawełny organicznej uzyskały certyfikat Cradle to Cradle Certified® na poziomie Gold. Standard produktu certyfikowanego Cradle to Cradle® jest uznawaną na całym świecie miarą bezpiecznych, bardziej zrównoważonych produktów o mniejszym wpływie na ludzi i planetę.

5 · 09 / 06 / 2021

Primark przyłącza się do inicjatywy WRAP Textiles 2030

Firma Primark z przyjemnością ogłasza, że jest sygnatariuszem i założycielem Textiles 2030, brytyjskiego planu Sustainable Clothing Action Plan (plan działania na rzecz zrównoważonych tekstyliów), powstałego z inicjatywy ekspertów ochrony środowiska WRAP. W ciągu następnych dziesięciu lat celem tej ważnej inicjatywy jest przyspieszenie działań przemysłu modowego i tekstylnego zmierzającego ku produkcji w obiegu zamkniętym oraz znaczne zmniejszenie wpływu na środowisko brytyjskich tkanin odzieżowych i do wystroju wnętrz poprzez praktyczne interwencje w łańcuchu dostaw tekstyliów.

5 · 04 / 06 / 2021
    primark cares

Primark wprowadza na rynek nową, zrównoważoną kolekcję damskiej odzieży rekreacyjnej z innowacyjną bawełną z recyklingu Recover™

To, co wcześniej mogło zostać na podłodze w szwalni, trafiło do nowej kapsułowej kolekcji odzieży rekreacyjnej firmy Primark. Nowa, innowacyjna linia Primark Cares jest częściowo wykonana z bawełny pochodzącej z nieużywanych resztek tkanin i ubrań pochodzących z recyklingu.

24 / 05 / 2021
    corporate news

Primark sygnatariuszem Karty Przemysłu Modowego na Rzecz Klimatu

Primark podpisał Kartę Przemysłu Modowego na Rzecz Klimatu pod egidą programu klimatycznego Narodów Zjednoczonych (UNFCCC), wspierając tym samym jej założenia mówiące o dążeniu do osiągnięcia neutralności klimatycznej oraz zobowiązując się do 30% redukcji emisji gazów cieplarnianych do 2030 r.

5 · 29 / 10 / 2020
    corporate news

Primark commits to pay for outstanding finished goods and suppliers’ fabric liabilities

Primark is announcing today a further substantial commitment to suppliers, pledging to pay our garment suppliers in full for all outstanding finished garments and to utilise or pay for any finished fabric liabilities.

5 · 31 / 07 / 2020
  • You`ve viewed of 42 articles