primark cares

Od jednorázového plastového obalu k fantastické džínovině: Primark ve spolupráci s REPREVE Our Ocean® uvádí na trh nové skinny džíny

Skinny džíny jsou zpět ale v udržitelnější podobě. Společnost Primark uzavřela partnerství s inovátory materiálů Unifi, Inc. a využije ve svém nejnovějším denimovém modelu vlákno REPREVE Our Ocean. Džíny jsou vyrobeny ze speciální směsové látky, která obsahuje recyklované vlákno vyrobené z plastových lahví. Ty byly shromážděny na pevnině v oblastech do 50 km od pobřeží. Tato místa jsou jedním z největších zdrojů znečištění plasty v oceánech. Džíny s cenovkou 440 Kč jsou ohleduplné k vaší peněžence i k planetě, což potvrzuje snahu společnosti Primark, aby udržitelnější volba byla cenově dostupná pro každého.

21 / 06 / 2021
    primark cares

Primark se zapojil do projektu Circular Fashion Partnership (Partnerství pro koloběh módy) organizace Global Fashion Agenda

S hrdostí oznamujeme, že jsme se stali účastníkem projektu Circular Fashion Partnership (Partnerství pro koloběh módy) organizace Global Fashion Agenda. Ve spolupráci s více než 50 značkami, výrobci, recyklačními společnostmi a nevládními neziskovými organizacemi, toto partnerství podporuje rozvoj průmyslu recyklace textilu v Bangladéši, tím, že shromažďuje odpad z výroby módních produktů a vrací ho zpět k výrobě nových módních produktů.

3 · 16 / 06 / 2021

Společnost Primark se připojila k iniciativě WRAP Textil 2030

Společnost Primark je potěšena, že se stala zakládajícím signatářem Textiles 2030, britského akčního plánu pro udržitelný textil, který vyhlásila organizace WRAP. Cílem této významné iniciativy je v příštím desetiletí urychlit přechod módního a textilního průmyslu k oběhovému hospodaření a výrazně snížit dopad britských oděvů a bytových textilií na životní prostředí prostřednictvím praktických zásahů v celém textilním řetězci.

5 · 04 / 06 / 2021
    corporate news

Primark commits to pay for outstanding finished goods and suppliers’ fabric liabilities

Primark is announcing today a further substantial commitment to suppliers, pledging to pay our garment suppliers in full for all outstanding finished garments and to utilise or pay for any finished fabric liabilities.

5 · 31 / 07 / 2020

Primark Endorses ILO Covid-19 Global Garment Industry Action Announced Today

Primark firmly endorses today’s announcement from the UN’s International Labour Organisation calling for urgent collaboration between stakeholders to support garment industry workers across the world affected by the Covid-19 pandemic.

5 · 22 / 04 / 2020
    corporate news

Primark extends its commitment to support its suppliers, agreeing to take some £370m of additional products both finished and in production

Primark announces today that it is now able to commit to pay for some £370m of additional orders for product over and above the £1.5bn of stock in stores, depots and in transit. This means it will now take all product that was both in production and finished, and planned for handover by 17 April.

5 · 20 / 04 / 2020
  • You`ve viewed of 40 articles