• Primark opens a new store in Brno, its second store in the Czech Republic
    corporate news

Primark otevírá novou prodejnu v Brně, již druhou v České republice

Primark dnes otevřel v obchodním centru Olympia v Brně svou druhou prodejnu v České republice. Otevření předcházela investice v hodnotě více než 220 milionů korun. Nová pobočka o rozloze 3600 m2 nabízí zákazníkům z Moravy výjimečný zážitek z nakupování, který je oblíbený u zákazníků z celého světa.

14 / 09 / 2022
  • Primark - BGMEA to collaborate with Primark on sustainability ambition
    primark cares

Primark spolupracuje s asociací BGMEA na dosažení cílů udržitelnosti

Prezident a viceprezident Bangladéšské asociace výrobců a vývozců oděvů (BGMEA) se setkali s předními představiteli společnosti Primark a její mateřské společnosti Associated British Foods (ABF), aby prodiskutovali novou rozsáhlou strategii udržitelnosti společnosti Primark.

05 / 11 / 2021
    primark cares

Od jednorázového plastového obalu k fantastické džínovině: Primark ve spolupráci s REPREVE Our Ocean® uvádí na trh nové skinny džíny

Skinny džíny jsou zpět ale v udržitelnější podobě. Společnost Primark uzavřela partnerství s inovátory materiálů Unifi, Inc. a využije ve svém nejnovějším denimovém modelu vlákno REPREVE Our Ocean. Džíny jsou vyrobeny ze speciální směsové látky, která obsahuje recyklované vlákno vyrobené z plastových lahví. Ty byly shromážděny na pevnině v oblastech do 50 km od pobřeží. Tato místa jsou jedním z největších zdrojů znečištění plasty v oceánech. Džíny s cenovkou 440 Kč jsou ohleduplné k vaší peněžence i k planetě, což potvrzuje snahu společnosti Primark, aby udržitelnější volba byla cenově dostupná pro každého.

21 / 06 / 2021
    primark cares

Primark se zapojil do projektu Circular Fashion Partnership (Partnerství pro koloběh módy) organizace Global Fashion Agenda

S hrdostí oznamujeme, že jsme se stali účastníkem projektu Circular Fashion Partnership (Partnerství pro koloběh módy) organizace Global Fashion Agenda. Ve spolupráci s více než 50 značkami, výrobci, recyklačními společnostmi a nevládními neziskovými organizacemi, toto partnerství podporuje rozvoj průmyslu recyklace textilu v Bangladéši, tím, že shromažďuje odpad z výroby módních produktů a vrací ho zpět k výrobě nových módních produktů.

3 · 16 / 06 / 2021

Společnost Primark se připojila k iniciativě WRAP Textil 2030

Společnost Primark je potěšena, že se stala zakládajícím signatářem Textiles 2030, britského akčního plánu pro udržitelný textil, který vyhlásila organizace WRAP. Cílem této významné iniciativy je v příštím desetiletí urychlit přechod módního a textilního průmyslu k oběhovému hospodaření a výrazně snížit dopad britských oděvů a bytových textilií na životní prostředí prostřednictvím praktických zásahů v celém textilním řetězci.

5 · 04 / 06 / 2021
    corporate news

Primark commits to pay for outstanding finished goods and suppliers’ fabric liabilities

Primark is announcing today a further substantial commitment to suppliers, pledging to pay our garment suppliers in full for all outstanding finished garments and to utilise or pay for any finished fabric liabilities.

5 · 31 / 07 / 2020
  • You`ve viewed of 42 articles