Od jednorázového plastového obalu k fantastické džínovině: Primark ve spolupráci s REPREVE Our Ocean® uvádí na trh nové skinny džíny

Skinny džíny jsou zpět ale v udržitelnější podobě. Společnost Primark uzavřela partnerství s inovátory materiálů Unifi, Inc. a využije ve svém nejnovějším denimovém modelu vlákno REPREVE Our Ocean. Džíny jsou vyrobeny ze speciální směsové látky, která obsahuje recyklované vlákno vyrobené z plastových lahví. Ty byly shromážděny na pevnině v oblastech do 50 km od pobřeží. Tato místa jsou jedním z největších zdrojů znečištění plasty v oceánech. Džíny s cenovkou 440 Kč jsou ohleduplné k vaší peněžence i k planetě, což potvrzuje snahu společnosti Primark, aby udržitelnější volba byla cenově dostupná pro každého.

Tyto úzké džíny s lichotivým střihem, vysokým pasem a nezaloženým lemem jsou k dispozici ve dvou klasických barevných provedeních – světle modré a středně modré, a jsou základním kouskem pro celoroční nošení. Džiny jsou nyní dostupné ve velikostech 32–48 ve vybraných prodejnách po celém světě.

Partnerství společnosti Primark s REPREVE Our Ocean je nejnovějším počinem značky Primark Cares, která zahrnuje širokou škálu produktů vyrobených z recyklovaných vláken nebo udržitelnějších materiálů. Představuje tak další malý krok na cestě společnosti Primark k udržitelnějšímu podnikání. Přichází hned po kolekci základních kousků pro volný čas Primark Cares, která vznikla ve spolupráci s firmou Recover, a také 100 % organických bavlněných „mom-fit“ džínů se zlatou certifikací Cradle to Cradle.

„Jsme opravdu rádi, že můžeme na projektu našeho nejnovějšího denimového modelu spolupracovat s partnerem, který je ve svém oboru tak uznávaný jako REPREVE. Víme, že spolupráce s novými partnery na zvyšování podílu inovativních recyklovaných materiálů hraje velkou roli při rozšiřování výběru módy a produktů pod naší značkou Primark Cares. Jde o součást naší snahy pomoci našim zákazníkům rozhodnout se pro udržitelnou módu za cenu, kterou si mohou dovolit. Zákazníci mohou očekávat, že v příštích několika měsících Primark Cares nabídne mnohem více,“ řekla Lynne Walker, ředitelka Primark Cares.

Jak to funguje?

Věděli jste, že většina plastů, které končí v oceánech, souvisí s lidskou činností poblíž pobřeží? To je důvod, proč REPREVE Our Ocean shromažďuje lahve nalezené do 50 km od pobřeží. Tyto láhve poté rozmělňují a taví na pelety, které se posléze spřádají do inovativních polyesterových vláken. Aby byla látka na džíny REPREVE Our Ocean pohodlná a elastická, vyrábí se z 33 % polyesteru REPREVE Our Ocean, který je smíchán s 58 % bavlny, 7 % viskózy a 2 % elastanu.

Vlákno REPREVE Our Ocean je vyráběno společností Unifi, Inc., jedním z předních světových inovátorů v oblasti syntetických a recyklovaných vláken.

Primark has partnered with material innovators Unifi, Inc to bring their REPREVE Our Ocean® fibre to its newest denim style

Poznámky pro Editory

Skinny džíny vyrobené z recyklovaných plastových lahví s REPREVE Our Ocean
Dvě barevná provedení: světle modrá a středně modrá
K dostání v prodejnách po celém světě, cena 440 Kč

O společnosti Primark

Primark je mezinárodní maloobchodní řetězec, který nabízí nejnovější módu, kosmetiku
a domácí potřeby za ty nejlepší ceny. Jednoduše řečeno: fantastickou módu za fantastické ceny. První prodejna Primark vznikla v Dublinu v roce 1969, nyní má značka více než 390 prodejen ve 13 zemích s celkovou prodejní plochou přes 1,53 km2. Jednotlivé prodejny se nachází v Irsku, Spojeném království, Španělsku, Portugalsku, Německu, Nizozemsku, Belgii, Rakousku, Francii, Spojených státech, Itálii, Slovinsku a Polsku. Zaměstnáváme více než 70 000 lidí a v posledním finančním roce (FR19/20) jsme otevřeli 12 prodejen. Jejich otevřením vzniklo přes 2 800 nových pracovních míst, celkem jsme obdrželi přes 48 000 žádostí
o zaměstnání.

O Primark Cares

Iniciativa Primark Cares je jasným a závazným prohlášením našim zákazníkům, zaměstnancům, partnerům a dodavatelům, že svou odpovědnost velkého prodejce bereme vážně. Iniciativa je připomínkou toho, že vždy investujeme do různých způsobů podpory lidí, kteří vyrábějí naše oblečení, a do ochrany životního prostředí. Štítky Primark Cares najdete v našich obchodech u široké škály produktů. Můžete si také přečíst více o práci, kterou děláme, v sekci „Lidé a výroba“ a „Planeta“ na našem webu – www.primark.com/cs/primark-cares

Udržitelnost v Primarku

V loňském roce společnost Primark začala znovu pracovat na urychlení v oblasti udržitelnosti. Kromě závazku odstranit všechny jednorázové plasty jsme slíbili, že více než zdvojnásobíme počet našich produktů vyrobených z recyklovaných materiálů, a to na 40 milionů. Od té doby pracujeme na zvýšení používání recyklovaných materiálů ve všech produktových řadách
a zavádíme novou řadu základních produktů pro každodenní nošení vyrobených
z recyklovaných materiálů pro kolekci dětského oblečení, dámského oblečení, pánského oblečení a domácích potřeb. Rovněž jsme oznámili, že zvýšíme počet udržitelných bavlněných produktů z našeho programu udržitelné bavlny (PSCP) na 60 milionů položek. To bylo nad rámec našeho předchozího závazku vyškolit a vzdělat 160 000 pěstitelů bavlny
v oblasti ekologičtějších zemědělských postupů do roku 2022.

O REPREVE®

REPREVE je značka recyklovaných materiálů od společnosti Unifi, Inc., globálního poskytovatele textilních řešení a jednoho z předních světových inovátorů v oblasti syntetických a recyklovaných vláken. Ve společnosti Unifi začíná skutečná inovace ve vlákně a REPREVE je jedním z ukázkových výtvorů Unifi – vyrobeno dnes pro prospěch zítřka.

REPREVE udržuje lahve mimo skládky a oceány, šetří elektřinu a vodu a snižuje emise skleníkových plynů a spotřebu ropy. Pro získání značky REPREVE musí být u látek a vláknitých výplní certifikován obsah minimálně 30 % REPREVE z celkové hmotnosti jejich složení. Všechny látky obsahující REPREVE musí mít certifikaci U Trust – ověření, že je přítomna sledovatelná technologie FiberPrint, která potvrzuje prohlášení o recyklovaném obsahu.

REPREVE patří mezi nejlepší světové značkové recyklované vlákno. Když se značky rozhodnou pro REPREVE, vědí, že jsou součástí hnutí na ochranu země, oceánů, ovzduší
a přírodních zdrojů pro příští generaci. Jde o katalyzátor změn k odlišení vašich produktů.