primark.com
Logo Primark

Zprávy o společnosti

Světový den dětí: Aktuální informace o našem globálním partnerství s organizací UNICEF

Na 20. listopadu připadá Světový den dětí, kdy se propagují a oslavují práva dětí. Možnost chodit do školy je základním lidským právem, ale miliony dětí na celém světě stále čelí překážkám v přístupu ke vzdělání.

Máme proto radost, že jsme mohli rozšířit naše globální partnerství s organizací UNICEF a věnovat dalších 6 milionů dolarů na podporu vzdělávání dětí. Tyto prostředky pomohou organizaci UNICEF zajistit více než 800 000 dětí v Indii a na Srí Lance přístup ke smysluplnému vzdělávání v bezpečném, čistém a inkluzivním prostředí. Z dlouhodobého pohledu umožní tyto prostředky organizaci UNICEF tyto programy budovat a rozšiřovat. To může ovlivnit více než 4 miliony dětí na Srí Lance prostřednictvím zavádění úspěšných modelů napříč celou zemí.

Náš závazek se opírá o počáteční úspěch našeho partnerství s UNICEF, které vzniklo díky společné vizi podporování dětí za využití vzdělávání. Do konce roku 2023 bychom pak chtěli zvýšit náš celkový příspěvek pro UNICEF na více než 12 milionů dolarů.

Od roku 2018, kdy jsme naše partnerství poprvé oznámili, darovala společnost Primark organizaci UNICEF už více než 6 milionů dolarů. Z toho 4,5 milionu dolarů putovalo na vzdělávací programy UNICEF, které umožní školní docházku 100 000 kambodžským dětem s různým postižením nebo z okrajových komunit. Prostřednictvím programu WASH organizace UNICEF jsme se podíleli na financování školních hygienických zařízení a školení učitelů s cílem zajistit lepší a zdravější prostředí, ve kterém by se děti mohly díky správným hygienickým návykům učit a rozvíjet.

Dalších 1,5 milionu dolarů šlo na urgentní akce UNICEF po celém světě, které nabízejí lokální humanitární podporu komunitám zničeným přírodními katastrofami, jakou byly tsunami v Indonésii v roce 2018 a cyklon v Mosambiku v roce 2019, ale také na podporu počáteční reakce UNICEF na pandemii Covid-19.

Začátkem tohoto roku společnost Primark rychle zareagovala na naléhavou výzvu UNICEF pro Ukrajinu a věnovala 250 000 liber na podporu organizace UNICEF při zvyšování úsilí o záchranu životů v regionu.

Dalšími 6 miliony dolarů, které nyní společnost Primark věnuje organizaci UNICEF, podpoříme příležitost ke vzdělání pro více než 800 000 dětí, které v indické provincii Uttarpradéš nechodí do školy nebo jsou v ohrožení. Tento krok se přitom zaměřuje na děti s postižením nebo z okrajových komunit.

Podpory se dočká i 19 500 dětí na Srí Lance, které se budou moci učit v bezpečném, zdravém a inspirativním prostředí. K dnešnímu dni organizace UNICEF zlepšila přístup ke kvalitnímu a inkluzivnímu vzdělávání pro přibližně 6 000 dětí v 50 školách a pomohla jim ve škole i zůstat.

Ředitelka globálního soukromého fundraisingu a partnerství organizace UNICEF, Carla Haddad Mardiniová, uvedla: „Každé dítě má právo na vzdělání. Podpora společnosti Primark byla klíčová a pomohla tomu, že děti se zdravotním postižením a děti z okrajových skupin mají přístup ke kvalitnímu vzdělávání v bezpečných a inkluzivních prostorách. Děkujeme společnosti Primark za stálou podporu, díky které se můžeme snažit zajistit, aby žádné dítě nezůstalo opomenuto.“

Výkonný ředitel společnosti Primark Paul Marchant dodal: „Jsme hrdí na to, že od roku 2018 dlouhodobě spolupracujeme s organizací UNICEF. Místní komunity jsou pro nás jako pro maloobchodní řetězec životodárnou silou a zavázali jsme se, že budeme přispívat ke změnám v komunitách, kde působíme, i v komunitách, odkud pochází naše výrobky. Vzdělanější komunity můžou nabídnout dovednosti, znalosti a nástroje, které potřebují, aby mohly řešit nerovnosti. Naše spolupráce s UNICEF pak zajišťuje, že zranitelné děti získají přístup ke vzdělání. Pozitivní dopad tohoto úsilí na posílení komunit v Kambodži jsem viděl z první ruky a jsem rád, že náš obnovený závazek teď zajistí tolik potřebné prostředky na zlepšení života dětí v Indii a na Srí Lance.“

2023 © Primark Stores Limited